@kalivanvlasselaer

Mijn naam is Kali, ik ben geboren in november 1994 en woon in Erembodegem met met mijn mama, twee honden, tien katten en negen kippen. Jep, je leest het goed, een hele beestenboel. Ze noemen mij dan ook niet voor niets een echte dierenvriend!

 

Naast mijn liefde voor dieren, ben ik ook stapelzot van de natuur en fotografie waardoor je me dan ook wekelijks op één of andere hike kan terugvinden met mijn fototoestel in de hand. 


Mijn verhaal

Als klein klein kleutertje werd ik voor het eerst gepest, niet alleen door klasgenoten maar ook door leerkrachten en familie. Hierdoor groeide ik op als een onzekere tiener met een serieus minderwaardigheidscomplex. Bovendien kreeg ik te maken met zelfverwonding en een eetstoornis.

Zaken zoals perfectionisme, faalangst en uitstelgedrag werden al snel een deel van de jonge vrouw die ik begon te worden. Ik had geen idee van wie ik was en wat ik hoorde te doen in dit leven. Ik was de verbinding met mezelf volledig kwijt en moest dringend mezelf opnieuw leren kennen. 

Toen ik pas afstudeerde en vol goesting aan mijn eerste echte werkervaring begon, liep ik mezelf al snel voorbij. Ik kende mijn eigen grenzen niet, laat staan dat ik ze kon aangeven. Ik belandde in mijn eerste burn-out. 

Hier begon het avontuur wat we ook wel 'zelfontdekking', 'zelfontwikkeling' of 'zelfontplooiing' noemen. Ik volgde allerlei cursussen, las allerlei zelfhulpboeken en ging opnieuw studeren.

Waar ik mezelf probeerde te vinden, vulde ik mezelf alleen maar op met kennis maar het echte werk, dat liet ik nog even links liggen. In theorie wist ik wel wat ik moest veranderen of moest aanpakken. Maar in de praktijk was het een heel ander verhaal. 

Ik ben best spiritueel opgegroeid waardoor ik er echt wel in geloof dat het universum verschillende uitdagingen op ons pad brengt waaruit we lessen kunnen leren. Als we onze les niet leren, krijg je die uitdaging vroeg of laat toch opnieuw gepresenteerd. En zo ging het bij mij ook. Ook al had ik van mijn eerste burn-out veel geleerd, toch belandde ik er voor een tweede keer in. Ik moest en zou mijn lessen leren. 

Dit was het punt waarop ik me meer ging ontplooien op spiritueel gebied, noem het mijn 'spirituele reis'. En dat bedoel ik niet op een zweverige manier maar op een manier van mezelf leren kennen als persoon, als deel van de wereld maar ook als eigen zijn. 

Al snel kon ik mezelf openstellen voor een heleboel inzichten en voelde ik wat ik in dit leven hoorde te doen: mijn ervaringen delen en anderen ermee helpen. Ik ging aan de slag als lifecoach, begon een blog te schrijven en startte een podcast. 

Vandaag begeleid ik anderen in het terugvinden van zichzelf en het terugkrijgen van een leven vol plezier, passie en voldoening. En dat allemaal terwijl ik zelf nog steeds blijf groeien als persoon en als professional. 


Eeuwige student

Omdat ik altijd zeer uiteenlopende interesses heb gehad, heb ik dan ook al het één en ander gestudeerd. Ik blijf gepassioneerd door diverse onderwerpen en wil mezelf dan ook alle kansen bieden om te blijven bijleren. 

Hieronder geef ik je graag een kort overzicht van enkele opleidingen die ik volgde zodat ik vandaag kan doen wat ik doe: 

  • Arteveldehogeschool Gent - Bachelor Officemanagement (Medical Management Assistant)
  • Arteveldehogeschool Gent - Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind (Pedagogisch coach)
  • YourCoach BVBA Gent - Integrale Coaching Essentials
  • YourCoach BVBA Gent - Integrale Coaching Professional 
  • YourCoach BVBA Gent - ICF kerncompetenties 
  • Talloze zelfstudie